Рух до декарбонізації та розвитку когенерації: меморандум між Держенергоефективністю та Асоціацією декарбонізації

Рух до декарбонізації та розвитку когенерації: меморандум між Держенергоефективністю та Асоціацією декарбонізації "Коген Україна"

18 жовтня 2023 року відбулося підписання Меморандуму між Державним Агенством з енергоефективності та енергозбереження України та Асоціацією декарбонізації "Коген Україна".  Це крок на зустріч досягнення поставлених цілей країною і нами в тому числі в напрямках декарбонізації країни, розвитку високоефективної когенерації та досягнення енергетичної децентралізації.

«Маємо зробити все, щоб полегшити доступ споживачів до інструментів та знань у сферах енергоефективності та декарбонізації», - наголосила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва, укладаючи меморандум про співпрацю із Асоціацією декарбонізації «Коген Україна».

Сторони домовилися співпрацювати за напрямами:

  1. впровадження інновацій та комплексних IT-рішень у сферах декарбонізації, енергоефективності та альтернативної енергетики;
  2. здійснення аналітичних досліджень, розроблення програм;
  3. широка популяризація та стимулювання споживачів до впровадження енергоефективних та низьковуглецевих проєктів.

«Впевнений, що взаємовигідне співробітництво призведе до енергоефективної трансформації країни. А ми в свою чергу розширимо  коло однодумців задля досягнення цілей країни та прискоримо рух у Європу, - прокоментував Президент Асоціації.

Таким чином, Держенергоефективності разом із Асоціацією декарбонізації «Коген Україна» об’єднали зусилля, щоб сприяти переходу країни до «зеленої» економіки та підвищенню рівня енергоефективності серед споживачів.