Асоціація декарбонізації «Коген Україна» доєдналася до COGEN Europe

Асоціація декарбонізації «Коген Україна» доєдналася до COGEN Europe

Раді вітати членів нашої асоціації з новими можливостями співпраці з європейськими колегами та появою широкого горизонту можливостей для залучення інвестицій у проекти високоефективної когенерації завдяки доєднанню Асоціації декарбонізації «Коген Україна» до COGEN Europe з 1 грудня 2023 року.

Асоціація декарбонізації «Коген Україна», у складні для країни часи – часи атак на енергетичну систему України, вживає активні заходи для розвитку галузі когенерації в Україні та об’єднала навколо вирішення існуючих проблем підприємства з різних регіонів. Окрім допомоги у вирішенні оперативних питань та реагування на виклики в питаннях забезпечення стійкості енергетичної інфраструктури, Асоціація працює і над питаннями створення умов для розвитку високоефективної когенерації, просування ідей та механізмів підтримки основних стейкхолдерів. Аналіз існуючих проблем ринку когенерації та ініціатива по зміні до законів – це лише декілька питань над якими останнім часом працює Асоціацію декарбонізації «Коген Україна».

Членство нашої асоціації у COGEN Europe – це вагомий крок до розширення можливостей та кооперації у досягненні спільних цілей з колегами з країн Євросоюзу.

"COGEN Europe - це потужна організація, яка об’єднує велику кількість учасників з усієї Європи і для нас велика честь стати частиною такої потужної спільноти," – каже Олег Тарасюк, віце-президент Асоціації декарбонізації «Коген Україна». «Наша країна зараз переживає не прості часи, але ми впораємося з усіма викликами. Для України дуже важливий досвід членів COGEN Europe, щоб просувати передові технології і створити основу для широкого впровадження високоефективних систем когенерації. Бо саме це дозволить нашій країні закласти фундамент енергонезалежності та енергобезпеки країни. В результаті активних зусиль Держенергоефективності та Ганни Замазєєвої - Голови Держенергоефективності у розвитку когенерації в Україні та підтримці Всеволода Ченцова - Представника України в Європейському Союзі, Асоціація декарбонізації «Коген Україна» починаючи з 1 грудня 2023 року стала учасником COGEN Europe, Європейської асоціації з просування когенерації і це вагомий крок не тільки для нас. Тепер, українські когенераційники матимуть свій голос у зазначеній професійній спільноті ЄС».

Зазначимо, що з метою досягнення поставлених цілей, сьогодні Асоціація тісно співпрацює з Держенергоефективності – держорганом, який реалізує політику у напрямку розвитку високоефективної когенерації в Україні. Одним з основних напрямків співпраці є об’єднання зусиль у створенні належних умови для встановлення та мультиплікації високоефективних когенераційних установок серед якомога більшої кількості українських громад. 

https://www.cogeneurope.eu/newsroom/press-releases/new-member-cogen-ukraine